UE ar putea impune noi sancțiuni Venezuelei

135
UE ar putea impune noi sancțiuni Venezuelei - uearputeaimpunevenezuelei-1524147645.jpg

Articole recomandate

Uniunea Europeană a indicat, ieri, că ar putea impune noi sancțiuni Venezuelei dacă va aprecia că democrația continuă să fie subminată în această țară, unde luna viitoare au fost convocate alegeri anticipate pe care opoziția a anunțat că le va boicota, transmite Reuters.

Șefa diplomației UE, Federica Mogherini, a subliniat într-un comunicat că regretă faptul că administrația președintelui Nicolas Maduro a convocat alegerile prezidențiale și legislative din 20 mai fără un consens cu privire la condițiile unui proces electoral credibil. Autoritățile le-au interzis celor mai populari doi lideri ai opoziției să participe la alegeri, iar principala coaliție a opoziției din Venezuela va boicota votul.

"Uniunea Europeană va monitoriza îndeaproape procesul electoral și evoluțiile asociate de la fața locului și este gata să reacționeze cu măsurile adecvate la orice decizie sau acțiune care ar putea continua să submineze democrația, statul de drept și situația drepturilor omului în această țară", a precizat Mogherini, adăugând că la un scrutin corect ar trebui permisă participarea tuturor formațiunilor.

UE a impus deja împotriva Venezuelei o serie de sancțiuni, inclusiv un embargo asupra armelor, blocarea de conturi și interdicții de călătorie pentru anumiți oficiali, argumentând că regimul lui Maduro se face vinovat de încălcarea drepturilor omului și subminarea democrației.

Țara latino-americană se confruntă cu o criză economică și socială care se traduce prin penurii de alimente și medicamente care afectează milioane de oameni, hiperinflație și lipsă de securitate, toate acestea ca urmare, susțin criticii, a politicilor disfuncționale ale guvernului lui Maduro. Circa trei milioane de venezueleni au fugit din țară. Președintele a denunțat un război economic lansat de opoziție și SUA. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.486 secunde