Mai multe ştiri online:

UE, apel către SUA: "Este o decizie regretabilă, ar trebui revizuită!"

Ştire online publicată Luni, 03 Septembrie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Uniunea Europeană a lansat un apel, sâmbătă, Statelor Unite să-și reconsidere „decizia regretabilă”, anunțată cu o zi mai devreme, de a opri finanțarea Agenției ONU pentru refugiații palestinieni (UNRWA), relatează AFP.

UE a subliniat importanța continuării acestui sprijin internațional acordat UNRWA, care administrează școli pentru sute de copii palestinieni în teritoriile palestiniene, dar și în Liban, Iordania și Siria.

„Decizia regretabilă a Statelor Unite de a nu mai lua parte la acest efort internațional și multilateral lasă un gol considerabil”, a declarat un purtător de cuvânt al Serviciului European de Acțiune Externă (SEAS), serviciul diplomatic al UE, într-un comunicat.

„Ne exprimăm speranța că Statale Unite vor reconsidera această decizie”, a adăugat purtătorul de cuvânt. „Statele Unite au jucat întotdeauna și vor continua să joace un rol esențial în toate eforturile pentru instaurarea păcii în Orientul Mijlociu”, a continuat el.

„UE va continua să colaboreze cu Statele Unite și ceilalți parteneri internaționali și regionali pentru a realiza acest obiectiv comun”, potrivit comunicatului.

Vineri, Statele Unite au anunțat că vor înceta să mai finanțeze UNRWA, o organizație cu activități „iremediabil tendențioase”, potrivit purtătoarei de cuvânt a Departamentului de Stat, Heather Nauert. 

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7042 secunde