Ucraina solicită mai mult ajutor financiar din partea UE

194
Ucraina solicită mai mult ajutor financiar din partea UE - ucraina-1550618777.jpg

Articole recomandate

Ministrul de Externe ucrainean a cerut, luni, Uniunii Europene sute de milioane de euro în credite și ajutor pentru infrastructură și afaceri în regiunile sale din est și sud despre care susține că Rusia încearcă să le "sufoce", relatează Reuters. 
Miniștrii de Externe ai UE au discutat despre creșterea sprijinului pentru Ucraina, care organizează luna viitoare alegeri prezidențiale în condiții dificile. Rusia a anexat peninsula Crimeea în 2014 și îi sprijină pe separatiștii armați din regiunea industrială Donbas din estul Ucrainei. 


UE a luat măsuri pentru a institui sancțiuni asupra mai multor ruși din cauza disputei Moscovei cu Kievul din Marea Azov, în sud-estul Ucrainei. 
"Avem nevoie de sprijin țintit pentru sudul Ucrainei, să lucrați cu noi la infrastructură. Noi tentative rusești de a destabiliza sudul Ucrainei ar fi foarte nocive pentru securitatea europeană", a declarat Pavlo Klimkin în fața presei, la Bruxelles. 
"Există o tentativă de a sufoca întreaga regiune ucraineană Donbas. Avem nevoie de infrastructură, totul se reduce la drumuri și căi ferate. Și trebuie să sprijinim oamenii, să-i ajutăm să lanseze noi afaceri mici și mijlocii pentru că avem nevoie să restructurăm fundamental întregul model economic de acolo", a adăugat el. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.956 secunde