Ucraina / Petro Poroșenko prelungește cu 72 de ore armistițiul în estul Ucrainei

93
Ucraina / Petro Poroșenko prelungește cu 72 de ore armistițiul în estul Ucrainei - petroporosenko-1403938520.jpg

Articole recomandate

Președintele ucrainean Petro Poroșenko a luat decizia, seara trecută, de a prelungi cu 72 de ore armistițiul de încetare a focului în estul separatist al Ucrainei, a anunțat Președinția ucraineană, citată de Itar-Tass în pagina electronică.
Decizia a fost luată la o reuniune cu oficiali de rang înalt din domeniul apărării, după ce Poroșenko a sosit de la Bruxelles, unde a fost semnat Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană.
"Șeful de stat, în baza unei decizii a Consiliului pentru Securitate Națională și Apărare, a prelungit armistițiul până luni, ora 22.00 (22.00, ora României), 30 iunie", potrivit unui comunicat al Președinției, transmite Mediafax.ro.
Kievul își exprimă speranța că "până luni vor fi făcuți următorii pași: implementarea planului de pace al lui Poroșenko, asigurarea unei monitorizări vizând respectarea armistițiului, garantarea unui control eficient la frontiera ruso-ucraineană și eliberarea tuturor ostaticilor, inclusiv membri OSCE".
Ucraina insistă ca până pe 30 iunie să fie "închise punctele de recrutare a insurgenților pe teritoriul rus, iar deplasările grupărilor armate ilegale să înceteze". Autoritățile ucrainene adaugă că "construirea unor noi fortificații în timpul armistițiului va duce la anularea acestuia".
De asemenea, Președinția ucraineană infomează că "în cazul nerespectării condițiilor enumerate mai sus, Ucraina își rezervă dreptul de a renunța la regimul de încetare a focului în zonele unde armistițiul a fost încălcat".
Anterior, informația privind prelungirea armistițiului a fost anunțată de surse diplomatice.
Armitițiul, decretat de președintele Petro Poroșenko acum o săptămână, urma să expire vineri la ora 22.00.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5368 secunde