Ucraina: Mai multe cocktailuri Molotov au fost aruncate în Biserica Sfântul Andrei din Kiev

120
Ucraina: Mai multe cocktailuri Molotov au fost aruncate în Biserica Sfântul Andrei din Kiev - kievbisericasfandrei69903600-1542291466.jpg

Articole recomandate

Niște necunoscuți au aruncat cu cocktailuri Molotov într-o biserică emblematică din Kiev, pe care autoritățile din Ucraina au hotărât în octombrie să o dea în folosință Patriarhatului de la Constantinopol, în mijlocul unor tensiuni religioase cu Rusia privind recunoașterea unei Biserici Ortodoxe independente de tutelajul Moscovei. În urma atacului, nu au fost cauzate daune importante bisericii în cauză, relatează AFP.


Incidentul a avut loc dimineață la Biserica Sfântul Andrei din Kiev, o capodoperă a arhitecturii baroce a secolului XIII, situată pe o colină în centrul orașului.


Autoritățile din Ucraina au decis în octombrie să dea dreptul de utilizare a Bisericii Patriarhatului din Constantinopol, după o decizie de recunoaștere în această țară a unei Biserici ortodoxe independente față de Rusia.


Poliția municipală, chemată după ce în ușa bisericii au fost aruncate două coctailuri Molotov, a anunțat că a deschis o anchetă pentru tentativă de a cauza "daune premeditate" și "încălcarea egalității drepturilor", un delict pasibil de 10 ani de închisoare.


Poliția a găsit un rucsac cu alte cocktailuri Molotov, precizând că erau "cel puțin patru" oameni implicați în acțiune, dar că nimeni nu a fost rănit.


Un jurnalist AFP a văzut bucăți de sticlă în fața unei uși care ducea în subsolul bisericii, dar nu sunt daune vizibile pe clădire.


Recunoașterea independenței Bisericii din Ucraina pune capăt unui tutelaj de 332 de ani față de Rusia.


Biserica Ortodoxă Rusă a denunțat decizia istorică a Patriarhiei de la Constantinopol drept "o catastrofă" și o "schismă".




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8661 secunde