Ucraina lansează exerciții militare comune cu NATO în vestul țării

225
Ucraina  lansează exerciții militare comune cu NATO  în vestul țării - ucraina-1536063141.jpg

Articole recomandate

Armata ucraineană a lansat, luni, exerciții militare comune cu SUA și cu alte țări membre ale NATO, pe fondul tensiunilor persistente cu Rusia, care va organiza, săptămâna viitoare, propriile sale manevre, transmite AFP.

Exercițiile de pe teritoriul Ucrainei, intitulate "Rapid Trident", vor avea loc până pe 15 septembrie, în apropierea satului Starîci, în vestul țării. La ele iau parte în jur de 2.200 de militari, dotați cu 350 de piese de echipament militar și proveniți din 14 state, dintre care zece membre ale NATO.

Pe lângă Ucraina, alte foste trei republici sovietice devenite partenere ale Alianței - Azerbaidjan, Georgia și Rep. Moldova - participă la exerciții.

"Participanții își manifestă solidaritatea cu Ucraina în numele securității, suveranității și integrității teritoriale", a afirmat ambasadoarea americană Marie Yovanovitch cu ocazia ceremoniei de deschidere, conform contului de Twitter al misiunii diplomatice.

"Rapid Trident" debutează cu o săptămână înaintea lansării de către Rusia a manevrelor militare "Vostok-2018", cele mai ample organizate de armata rusă după anii 1980, la care vor lua parte aproape 300.000 de soldați și în care vor fi implicate trupe din China și Mongolia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5335 secunde