Ucraina intenționează să realizeze un al doilea schimb de prizonieri cu Rusia

138
Ucraina intenționează să realizeze un al doilea schimb de prizonieri cu Rusia - ucraina-1570224871.jpg

Articole recomandate

Ucraina intenționează să realizeze un al doilea schimb de prizonieri masiv cu Rusia și speră ca acesta să aibă loc săptămâna viitoare, a anunțat, joi seară, ministrul de Externe ucrainean Vadim Prîstaiko, potrivit Reuters. 


Moscova și Kievul au făcut un prim schimb de prizonieri pe 7 septembrie, măsură salutată de Occident și considerată un pas major către detensionarea relațiilor ruso-ucrainene după anexarea Crimeei de Rusia, în 2014. 


"Sper că foarte curând, mă refer la săptămâna viitoare, să avem un schimb de prizonieri pe scară și mai mare", a spus Prîstaiko într-o intervenție la postul de televiziune ucrainean 1+1. 


La 7 septembrie, două avioane care transportau 35 prizonieri ucraineni și 35 prizonieri ruși au aterizat pe aeroporturile din Moscova și, respectiv, Kiev, în cadrul unui schimb fără precedent între cele două țări. 


Regizorul ucrainean Oleg Sențov, care a fost ținut în închisoare în Rusia, s-a aflat printre cei 35 de ucraineni care au fost transferați de la Moscova la Kiev. De asemenea, în acest schimb au fost incluși cei 24 de marinari ucraineni deținuți în strâmtoarea Kerchi, anul trecut. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0543 secunde