Turcul care a încercat să îl ucidă pe Papa Ioan Paul al II-lea a fost eliberat

276
Turcul care a încercat să îl ucidă pe Papa Ioan Paul al II-lea a fost eliberat - 4f56a9502af7466090b194772b59a4ae.jpg
Mehmet Ali Agca, turcul care a încercat să îl ucidă pe Papa Ioan Paul al II-lea în 1981, a fost eliberat ieri dintr-o închisoare din apropiere de Ankara, a anunțat avocatul său, citat de AFP.
"Procedura de eliberare s-a încheiat", a declarat avocatul său, Yilmaz Abosoglu, în fața închisorii de maximă securitate, situată la circa 60 de kilometri de capitala turcă și apărată de forțe importante de jandarmerie.
Cetățeanul turc, fost militant de extremă-dreapta, în vârstă de 52 de ani, se află în închisoare de 30 de ani.
El intenționează să facă dezvăluiri privind motivele acțiunii sale și a fost contactat de numeroși editori și realizatori de filme.
Avocatul său le-a explicat jurnaliștilor că Mehmet Ali Agca va fi dus imediat la un post de înrolare în armată, pentru că nu și-a făcut stagiul militar. Potrivit lui Abosoglu, biroul de înrolare din orașul său natal, Malatya (estul țării), vrea ca acesta să fie controlat de medicii militari imediat după eliberare, pentru că, potrivit lor, ar fi dezertor.
Agca a fost închis în Turcia, după ce a fost extrădat din Italia în anul 2000, pentru mai multe crime comise la Istanbul înainte să încerce să îl asasineze pe Ioan Paul al II-lea, în 13 mai 1981, în piața San Pietro din Roma. În urma incidentului de atunci, Papa a fost rănit grav în abdomen.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5712 secunde