Ministerul de Externe, Mevlut Cavusoglu:

"Turcia va riposta dacă SUA adoptă sancțiuni contra Ankarei"

227

Articole recomandate

Turcia va riposta în cazul în care SUA adoptă măsuri negative împotriva sa, a avertizat, ieri, ministrul de Externe turc, Mevlut Cavusoglu, răspunzând unei întrebări privind consecințele dotării Ankarei cu sisteme de apărare antiaeriană S-400, de producție rusească, transmite Reuters. 


Într-un interviu acordat postului A Haber, Cavusoglu a afirmat, de asemenea, că Turcia este deschisă alternativelor la achiziționarea de avioane militare americane F-35, inclusiv la variante din Rusia. 


Pe de altă parte, șeful diplomației turce a anunțat, în același interviu, că Turcia și Marea Britanie au convenit să-și intensifice colaborarea privind proiectul construirii de avioane de vânătoare. 


Cele două țări au semnat în 2017 un contract în valoare de 100 de milioane de lire sterline (133 de milioane dolari) pentru dezvoltarea avioanelor militare turcești. Grupul turc Kale a precizat că pentru acest proiect va fi creat un joint-venture cu concernul britanic Rolls-Royce. 


Washingtonul i-a transmis Turciei că sistemele S-400 nu sunt compatibile cu NATO și că ele reprezintă o amenințare pentru secretele tehnologice ale avionului F-35, avertizând Ankara că va suporta sancțiuni dacă nu renunță la sistemele de fabricație rusească. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3638 secunde