Turcia / Un nou tir de artilerie provenind din Siria. Armata turcă a ripostat

424
Turcia / Un nou tir de artilerie provenind din Siria. Armata turcă a ripostat - razboi-1349517892.jpg
Armata turcă a ripostat în această dâdimineața la un nou tir de artilerie provenit din Siria și îndreptat spre provincia Hatay (sud-est) dar care nu a provocat victime, a anunțat o sursă oficială. "Un obuz de tun a aterizat astăzi (sâmbătă) la ora 07.00 (07.00 ora României) la 50 de metri în interiorul teritoriului turc, pe un teren viran situat la 700 de metri de satul Güveççi și la 300 de metri de un post de jandarmerie", afirmă un comunicat al guvernatoratului din Hatay.

Armata turcă a ripostat cu patru salve de mortier, subliniază textul, care adaugă că tirul, provenind de la o baterie a forțelor guvernamentale, a vizat rebelii sirieni aflați în apropierea frontierei turco-siriene.

De la incidentul produs miercuri și soldat cu moartea a cinci civili turci într-un sat de frontieră, Turcia răspunde sistematic cu tiruri de artilerie la tirurile siriene.

Güveççi este situat la frontiera siriană. În satul sirian vecin, Khirbet al-Joz, au loc lupte între insurgenții din Armata Siriană Liberă (ASL) și armata regimului, anunțase anterior agenția turcă Anatolia.

Coloane de fum se ridicau sâmbătă din unele locuințe din acest sat sirian, adaugă Anatolia.

Incidentul produs miercuri la Akçakale, în sud-estul Turciei, cel mai grav între Damasc și Ankara de la distrugerea unui avion de luptă turc de către apărarea antiaeriană siriană în iunie, a provocat o creștere bruscă a tensiunilor și a reanimat temerile unei propagări a conflictului sirian.

Artileria a răspuns bombardând teritoriul sirian și, de atunci, orice tir sirian care atinge teritoriul turc face obiectul unei riposte turce.

Guvernul de la Ankara a obținut joi permisiunea Parlamentului de a conduce operațiuni militare împotriva Siriei, în caz de necesitate.

Consiliul de Securitate al ONU a condamnat ferm, joi, tirurile armatei siriene împotriva Turciei, după lungi tratative între ruși și occidentali, și le-a cerut celor două țări vecine să dea dovadă de reținere.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2802 secunde