Turcia și Iranul vor lansa o operațiune comună împotriva PKK

362
Turcia și Iranul vor lansa o operațiune comună împotriva PKK - turcia-1551996170.jpg

Articole recomandate

Turcia și Iranul intenționează să întreprindă o operațiune comună împotriva Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), a anunțat ministrul turc de interne Suleyman Soylu, citat de AFP. 


"Cu voia Domnului, vom lansa o operațiune comună cu Iranul împotriva PKK", a declarat Soylu într-un interviu pentru agenția turcă de presă Anadolu. "Efectuarea unei operațiuni comune este o propunere susținută de mult timp de către statul turc. Încercăm să avansăm împreună în această problemă și au loc numeroase schimburi între serviciile noastre de informații", a adăugat Soylu. 


Ministrul turc nu a făcut mai multe precizări, dar Ankara a evocat de mai mulți ani o operațiune militară turco-iraniană împotriva rebelilor kurzi în nordul Irakului, care are frontieră cu Turcia și Iran. 
PKK și Partidul pentru o viață liberă în Kurdistan (PJAK), un partid kurd care este afiliat la PKK, au amândouă baze logistice în Irak. 


În 2017, președintele turc Recep Tayyip Erdogan declara, după o vizită a șefului Statului major iranian la Ankara, că o operațiune comună împotriva PKK în Irak este la ordinea zilei. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3575 secunde