Turcia: Premierul Ahmet Davutoglu, mandatat de președintele Erdogan să formeze un guvern interimar

59
Turcia: Premierul Ahmet Davutoglu, mandatat de președintele Erdogan să formeze un guvern interimar - ahmetdavutoglu-1440503607.jpg

Articole recomandate

Premierul Ahmet Davutoglu a fost mandatat marți de președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, să formeze un guvern interimar, care va conduce țara până în momentul organizării alegerilor, se menționează într-un comunicat al biroului de presă al șefului statului turc, potrivit Agerpres.ro.


Premierul Ahmet Davutoglu a fost mandatat marți de președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, să formeze un guvern interimar, care va conduce țara până în momentul organizării alegerilor, se menționează într-un comunicat al biroului de presă al șefului statului turc, citat de Reuters.



Erdogan a cerut în mod oficial alegeri parlamentare anticipate luni seara, într-un gest așteptat, după ce negocierile pentru formarea unui guvern de coaliție, care au durat două luni, s-au soldat cu un eșec.

'Președintele l-a primit astăzi (marți) pe premier și conform Constituției Turciei l-a mandatat cu formarea unui guvern interimar', se menționează în comunicatul postat pe site-ul președinției de la Ankara.

Guvernul interimar trebuie să fie format în termen de cinci zile.

Partidul Justiției și Dezvoltării (AKP, provenit din mișcarea islamistă) al lui Erdogan guvernează de unul singur în Turcia din 2002. În urma alegerilor din 7 iunie, AKP a pierdut însă majoritatea parlamentară, iar negocierile politice purtate de premierul în exercițiu Ahmet Davutoglu cu opoziția nu au dus la niciun rezultat.

Este pentru prima oară când în Turcia vor avea loc alegeri parlamentare anticipate, prevăzute de Constituția turcă în cazul imposibilității formării unui guvern de coaliție în termen de 45 de zile de la mandatarea liderului partidului câștigător în alegeri pentru formarea noului executiv.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.4026 secunde