Turcia: planul Trump pentru Orientul Mijlociu, "născut mort"

213
Turcia: planul Trump pentru Orientul Mijlociu,

Articole recomandate

Turcia a apreciat că planul de pace propus de președintele american Donald Trump pentru a rezolva conflictul israeliano-palestinian este "născut mort", considerând că este un "plan de ocupație" destinat să distrugă orice speranță în soluția cu două state, notează AFP. 


"Pretinsul plan de pace al Statelor Unite este născut mort", a declarat ministerul turc de Externe, într-un comunicat. "Este un plan de ocupație urmărind să ucidă o soluție cu două state și să obțină prin forță teritorii palestiniene", a adăugat el. 


"Poporul palestinian și pământul său nu pot fi cumpărate", se mai afirmă în document. "Nu vom accepta nimic care să legitimeze ocupația israeliană și persecuțiile. Îi vom sprijini întotdeauna pe frații noștri palestinieni", potrivit comunicatului. 


"Nu va fi niciodată pace în Orientul Mijlociu fără să fie pus capăt politicii de ocupație", a adăugat ministerul turc de Externe. "Nu vom sprijini niciodată niciun plan care nu va fi acceptat de palestinieni", a menționat diplomația de la Ankara. 


Marți seară, mulțimea adunată în apropierea consulatului SUA la Istanbul a scandat "Jos Israelul! Jos America!". 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3784 secunde