Turcia nu va renunța să achiziționeze rachete rusești S-400

147
Turcia nu va renunța să achiziționeze rachete rusești S-400 - rusia-1561580501.jpg

Articole recomandate

Turcia nu va renunța să achiziționeze rachete rusești S-400, în pofida presiunilor din partea Statelor Unite ale Americii, a declarat, marți, președintele Recep Tayyip Erdogan, înaintea unei întâlniri preconizate cu Donald Trump în marja summitului G20 din Japonia, relatează AFP. 


"Problema sistemelor de rachete antiaeriene rusești S-400 este direct legată de suveranitatea noastră și nu vom renunța la acest subiect", a declarat Erdogan într-un discurs rostit la Ankara în fața membrilor partidului său, Partidul Justiție și Dezvoltare (AKP), adăugând că livrarea sistemelor de rachete rusești va începe luna viitoare. 


"Turcia nu trebuie să negocieze cu nicio țară, să ceară permisiunea, să nu mai vorbim să cedeze în fața presiunilor atunci când este vorba de satisfacerea nevoilor sale de securitate", a adăugat șeful statului turc. 


Aceste declarații survin în contextul în care Erdogan urmează să se întâlnească cu omologul său american Donald Trump în marja summitului G20 care va avea loc, vineri și sâmbătă, la Osaka, în Japonia. Întrevederea va avea loc cu o lună înainte de expirarea unui ultimatum pe care Washington l-a dat Ankarei să renunțe la rachetele rusești S-400, în caz contrar riscând sancțiuni.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5993 secunde