€ 4.7205
£ 5.2885
$ 4.1484

Mai multe ştiri online:

Turcia nu renunță la achiziția de rachete rusești S-400

Ştire online publicată Miercuri, 05 Iunie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat, ieri, că nu va da înapoi în privința achiziției de rachete rusești S-400, în pofida avertismentelor emise de SUA, transmite AFP. 


„Există o anumită măsură pe care am luat-o, există un acord cu Rusia. Suntem hotărâți. Nu poate fi vorba să dăm înapoi”, a declarat președintele Erdogan. 


Adresându-se reporterilor înaintea rugăciunii de dimineață, Erdogan a precizat că oferta americană privind vânzarea de rachete Patriot nu a fost la fel de bună precum cea a Rusiei. 
Intenția Ankarei de a cumpăra sistemul de apărare antiaeriană S-400 constituie o sursă majoră de fricțiuni între Turcia și SUA, aliați în cadrul NATO. 


Livrarea rachetelor rusești ar putea avea loc în această vară și precipita represalii dure din partea SUA. 
Subiectul s-a aflat în centrul unei discuții telefonice, miercurea trecută, între președintele turc și omologul său american, Donald Trump. Erdogan a reiterat propunerea avansată în aprilie a unui grup de lucru comun. Cei doi lideri se vor reîntâlni în marja summitului G20 de la sfârșitul lunii, în Japonia, pentru o ultimă tentativă de găsire a unei soluții.




Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7423 secunde