Turcia: Erdogan le cere kurzilor să-l voteze la alegerile din 24 iunie

197
Turcia: Erdogan le cere kurzilor să-l voteze la alegerile din 24 iunie - turciaerdogan-1528117948.jpg

Articole recomandate

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan le-a cerut kurzilor să-l voteze în alegerile anticipate din 24 iunie, în cadrul unui miting care a avut loc duminică la Diyarbakir, centrul unei regiuni cu populație predominant kurdă din Turcia, relatează AFP.

În fața mai multor mii de oameni, Erdogan a afirmat, cu trei săptămâni înainte de alegerile prezidențiale și parlamentare anticipate, că partidul său, Partidul Justiției și Dezvoltării (AKP), a făcut cel mai mult pentru a reconstrui regiunea și pentru a restabili pacea după ani de violențe.

"Regiunea cunoaște o pace care nu a mai fost în ultimii 40 de ani, iar statul nu a fost niciodată atât de aproape de popor", a spus Erdogan, candidat pentru un nou mandat prezidențial.

Autoritățile turce continuă să lupte în regiune împotriva insurecției kurde care a început în 1984. Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), care a dus inițial o luptă armată pentru crearea unui stat kurd independent, cere în prezent o autonomie mai extinsă a regiunii. PKK este considerat drept organizație teroristă de către Ankara, de Statele Unite ale Americii și Uniunea Europeană.

În sud-estul Turciei se înregistrează frecvent confruntări între forțele de securitate turce și rebeli kurzi, de la ruperea în vara anului 2015 a unui armistițiu între PKK și Ankara.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5533 secunde