Turcia: Erdogan, atacat la televiziunea de stat de candidatul kurd la prezidențiale

202
Turcia: Erdogan, atacat la televiziunea  de stat de candidatul kurd la prezidențiale - turcia-1529327442.jpg

Articole recomandate

Candidat la alegerile prezidențiale din Turcia de la sfârșitul săptămânii, liderul partidului prokurd, Selahattin Demirtas, a denunțat din închisoare, la televiziunea de stat, regimul "represiv" al președintelui Recep Tayyip Erdogan, candidat la propria succesiune, relatează AFP.

Întemnițat din noiembrie 2016, liderul Partidului Democratic al Popoarelor (HDP) l-a acuzat pe președintele în exercițiu că l-a închis din motive politice.

"Singurul motiv pentru care mă aflu aici este că AKP se teme de mine", a declarat el, referindu-se la partidul președintelui turc.

Îmbrăcat într-un costum închis, Selahattin Demirtas a apărut într-un interviu înregistrat anterior pentru postul național TRT din celula închisorii din Edirne (nord-vest), pentru că autoritățile nu i-au permis să meargă la sediul din Ankara al televiziunii.

TRT a fost criticată că acoperă din abundență campania lui Erdogan și că îi ignoră pe ceilalți candidați, în special pe Demirtas. A fost pentru prima dată când un candidat a vorbit din celula sa.

Demirtas, un avocat în vârstă de 45 de ani, a fost arestat împreună cu mai mulți deputați din partea HDP la 4 noiembrie 2016, pe fondul epurărilor declanșate după puciul eșuat de la 15 iulie același an.

Acuzat că face propagandă și că aparține Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), o organizație considerată "teroristă" de Ankara și aliații săi occidentali, Demirtas riscă până la 142 de ani de închisoare.

Acest fapt nu a împiedicat HDP să îl desemneze candidat la prezidențiale, care se desfășoară odată cu legislativele, la data de 24 iunie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5205 secunde