Turcia dă lovitura! Erdogan a inaugurat cel mai mare aeroport din Europa

528
Turcia dă lovitura! Erdogan a inaugurat  cel mai mare aeroport din Europa - noulaeroportistanbul-1540821017.jpg

Articole recomandate

Noul aeroport internațional de la Istanbul, unul dintre proiectele promovate de președintele turc Recep Tayyip Erdogan, a fost inaugurat, ieri, la o lună după o grevă legată de condițiile de siguranță neadecvate în care lucrează muncitorii de la acest obiectiv, notează dpa.

Inaugurarea aeroportului, al cărui nume nu a fost deocamdată stabilit, coincide cu Ziua Republicii Turcia.

Media turce au relatat că zece lideri străini au participat la ceremonia de deschidere a noului aeroport, printre care președintele sudanez Omar al-Bashir și emirul Qatarului, Tamim bin Hamad Al-Thani.

Noul aeroport, care va deveni deplin operațional în 2028, va avea într-o primă fază trei piste și va deservi aproximativ 90 de milioane de pasageri pe an, potrivit IGA, compania responsabilă pentru construirea acestui obiectiv. Se estimează că în anul 2028, când vor fi operaționale toate cele șase piste ale aeroportului, acesta va fi folosit de circa 200 de milioane de pasageri anual.

Costurile construirii noului aeroport din Istanbul se ridică la 10,25 miliarde euro.

Potrivit cotidianului Hurriyet, actualul aeroport din Istanbul, numit după fondatorul Turciei moderne, Mustafa Kemal Ataturk, va rămâne operațional până la finalul acestui an.

În timpul grevei desfășurate în luna septembrie, forțele de ordine turce au folosit grenade cu gaze lacrimogene și tunuri cu apă pentru dispersarea demonstranților care protestau împotriva condițiilor de lucru. În prezent, 27 de muncitori și sindicaliști se află în detenție în urma grevei respective, a relatat cotidianul turc Cumhuriyet.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5137 secunde