Turcia critică vehement posturile de observație ale SUA din nordul Siriei

248
Turcia critică vehement posturile de observație  ale SUA din nordul Siriei - turcia-1543161284.jpg

Articole recomandate

Turcia a criticat vehement, sâmbătă, punerea în funcțiune de către SUA a unor posturi de observație în nordul Siriei, menite să împiedice orice altercație între armata turcă și combatanții kurzi susținuți de Washington, informează AFP.

"Sunt de părere că aceste măsuri vor complica și mai mult o situație deja foarte complicată", a declarat ministrul turc al Apărării, Hulusi Akar, potrivit agenției de presă Anadolu. "Am exprimat nemulțumirea noastră omologilor americani în mai multe rânduri", a spus Akar, adăugând că a avut recent o discuție pe marginea acestui subiect cu șeful Statului Major al SUA, Joe Dunford.

Ministrul american al Apărării, Jim Mattis, a anunțat, miercuri, că armata americană este pe cale să instaleze "turnuri de observație" în mai multe zone în nordul Siriei, de-a lungul frontierei cu Turcia. Această măsură vizează să asigure miliția kurdă a Unităților de Apărare a Poporului (YPG), pe care Ankara o consideră o grupare teroristă, dar care este vârful de lance al operațiunilor terestre ale coaliției internaționale care luptă împotriva grupării Stat Islamic (SI).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6729 secunde