Turcia consideră incorect raportul UE care îndepărtează perspectiva aderării

124
Turcia consideră incorect raportul UE care îndepărtează perspectiva aderării - turciaconsideraincorect-1524059192.jpg

Articole recomandate

Turcia consideră că este tratată incorect și subiectiv de Uniunea Europeană, a declarat, ieri, un purtător de cuvânt al guvernului de la Ankara, după raportul anual al Comisiei Europene privind perspectivele de aderare a țării la UE, informează Reuters.

La încheierea unei reuniuni a cabinetului turc, purtătorul de cuvânt Bekir Bozdag a susținut că afirmațiile pozitive din raportul Comisiei nu pot ascunde lipsa de obiectivitate față de țara sa.

După publicarea raportului, comisarul european pentru politica de vecinătate și negocierile de extindere, Johannes Hahn, a apreciat că Turcia continuă să se îndepărteze cu pași uriași de Uniunea Europeană, mai ales în domeniile statului de drept și drepturilor fundamentale.

Comisia a cerut încetarea stării de urgență care îi permite președintelui Recep Tayyip Erdogan să ocolească Parlamentul în adoptarea de noi legi și să suspende drepturi și libertăți cetățenești.

Raportul nu cere totuși blocarea negocierilor de aderare cu Turcia, remarcă DPA. France Presse menționează însă că la prezentarea documentului în Parlamentul European reunit la Strasbourg, șefa diplomației europene, Federica Mogherini, a declarat că "nu este momentul pentru deschiderea unui nou capitol de negociere, deși Turcia este un stat candidat, un partener important pentru UE și un actor cheie".

Negocierile de aderare a Turciei la Uniunea Europeană au început în 2005. Până acum au fost deschise 16 din cele 33 de capitole. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5706 secunde