Turcia condamnă decizia SUA referitoare la Corpul Gărzilor Revoluționare din Iran

323
Turcia condamnă decizia SUA referitoare la Corpul Gărzilor Revoluționare din Iran - turcia-1554929760.jpg

Articole recomandate

Turcia a condamnat, marți, recentul anunț al SUA referitor la includerea pe lista organizațiilor teroriste a Corpului Gărzilor Revoluționare din Iran, considerând că această decizie creează instabilitate în regiune, transmite AFP. 


"Decizia adoptată în privința armatei oficiale a Iranului este de neînțeles", a reacționat în fața presei ministrul turc al Afacerilor externe, Mevlut Cavusoglu. "Acest gen de decizie va deschide calea instabilității în regiunea noastră", a adăugat șeful diplomației turce. 


Ministrul Cavusoglu a criticat de asemenea sancțiunile parțiale impuse Iranului de SUA și presiunile exercitate pentru ca și alte state să le urmeze exemplul. 


Washington a anunțat, luni, includerea Corpului Gărzilor Revoluționare din Iran, armata ideologică a regimului iranian, pe lista neagră a organizațiilor teroriste străine. 


Iranul a denunțat imediat un "eșec periculos al SUA în regiune" și a anunțat că din acest moment consideră regimul american un "stat sponsor al terorismului", iar forțele americane din Orientul Mijlociu drept "grupări teroriste".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1272 secunde