Mai multe ştiri online:

Turcia condamnă decizia SUA referitoare la Corpul Gărzilor Revoluționare din Iran

Ştire online publicată Joi, 11 Aprilie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Turcia a condamnat, marți, recentul anunț al SUA referitor la includerea pe lista organizațiilor teroriste a Corpului Gărzilor Revoluționare din Iran, considerând că această decizie creează instabilitate în regiune, transmite AFP. 


„Decizia adoptată în privința armatei oficiale a Iranului este de neînțeles”, a reacționat în fața presei ministrul turc al Afacerilor externe, Mevlut Cavusoglu. „Acest gen de decizie va deschide calea instabilității în regiunea noastră”, a adăugat șeful diplomației turce. 


Ministrul Cavusoglu a criticat de asemenea sancțiunile parțiale impuse Iranului de SUA și presiunile exercitate pentru ca și alte state să le urmeze exemplul. 


Washington a anunțat, luni, includerea Corpului Gărzilor Revoluționare din Iran, armata ideologică a regimului iranian, pe lista neagră a organizațiilor teroriste străine. 


Iranul a denunțat imediat un „eșec periculos al SUA în regiune” și a anunțat că din acest moment consideră regimul american un „stat sponsor al terorismului”, iar forțele americane din Orientul Mijlociu drept „grupări teroriste”.


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.755 secunde