Turcia blochează vizita unui important oficial german la baza militară de la Incirlik

157
Turcia blochează vizita unui important oficial german la baza militară de la Incirlik - oficialinterdictiebazamilitara-1466687894.jpg

Articole recomandate

Turcia blochează planurile unui important oficial din Ministerul Apărării german de a vizita baza aeriană de la Incirlik, în luna iulie, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului german, un nou semn al relațiilor din ce în ce mai tensionate între cei doi aliați NATO, relatează Reuters.

Germania are circa 250 de soldați staționați la baza militară din sudul Turciei, precum și șase avioane de recunoaștere Tornado și un avion de alimentare, care participă la campania aeriană condusă de SUA împotriva militanților Stat Islamic din Irak și Siria.

"Oficialii turci nu aprobă în prezent planurile de călători", a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării german, confirmând informațiile apărute în ediția online a revistei germane Spiegel.

Ralf Brauksiepe, un adjunct al ministrului german al Apărării, Ursula von der Leyen, a planificat o vizită la baza aeriană de la Incirlik, împreună cu câțiva parlamentari germani, luna viitoare, a precizat purtătorul de cuvânt, adăugând că Berlinul încă mai speră că această vizită va avea loc.

Relațiile dintre Germania și Turcia au cunoscut momente tensionate privind o serie de chestiuni, în special în legătură cu o rezoluție adoptată de parlamentul german prin care se recunoaște genocidul împotriva armenilor comis de Imperiul Otoman în 1915, scrie Agerpres. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5556 secunde