Turcia avertizează: "Referendumul din Kurdistanul irakian va avea un preț!"

184
Turcia avertizează:

Articole recomandate

Turcia a avertizat, ieri, că referendumul asupra independenței Kurdistanului irakian, preconizat să aibă loc la sfârșitul lunii septembrie, va avea un preț, relatează AFP.

"Insistența (n.r. - oficialilor kurzi) de a organiza acest referendum în pofida tuturor sfaturilor prietenoase va avea un preț", a declarat Ministerul de Externe turc într-un comunicat, îndemnând autoritățile de la Erbil - capitala Kurdistanului irakian - să renunțe la această "abordare greșită".

Referendumul este prevăzut pentru 25 septembrie în această regiune din nordul Irakului, care beneficiază din 1991 de o autonomie care s-a extins de-a lungul anilor.

Turcia, care se confruntă cu tendințele separatiste ale kurzilor în sud-estul teritoriului său, se opune ferm organizării acestui referendum.

În comunicatul său, Ministerul de Externe turc salută votul de marți al parlamentului irakian împotriva acestui referendum.

Parlamentul local din Kurdistan, care nu s-a mai întrunit de peste doi ani, se va pronunța, astăzi, cu privire la organizarea acestui referendum, anunțat în iunie de liderul regiunii autonome, Masoud Barzani. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4233 secunde