Mai multe ştiri online:

Turcia avertizează cu o "invazie" franceză

Ştire online publicată Luni, 02 Aprilie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Ministrul turc al Apărării, Nurettin Canikli, a avertizat, ieri, împotriva unei „invazii” franceze în nordul Siriei, după ce reprezentanți ai combatanților kurzi primiți la Paris au afirmat că Franța își va întări dispozitivul militar în regiune, scrie AFP.


„Dacă Franța va lua o măsură ca desfășurarea militară în nordul Siriei, ar fi o măsură ilegală, contrară dreptului internațional”, a declarat presei Nurettin Canikli la Giresun (nord-est). 


„Ar fi o invazie”, a subliniat el.


La rândul ei, Franța a avertizat Turcia în februarie împotriva oricărei veleități de „invazie” a Siriei, după lansarea unei operațiuni contra combatanților kurzi din Unitățile de apărare a poporului (YPG), o grupare calificată drept teroristă de către Ankara, dar aliată a coaliției internaționale pentru lupta împotriva grupării Stat Islamic (SI) în Siria.


Recent, în cursul unui discurs televizat în fața partizanilor săi la Istanbul, președintele turc Recep Tayyip Erdogan i-a explicat omologului său francez Emmanuel Macron că operațiunea desfășurată de Ankara în Siria „nu este o invazie, ci urmărește să scape regiunea de grupările însetate de sânge”.


„Cum te poți tu ridica și să ne dai lecții de civilizație? Uită-te mai întâi la propria istorie”, a continuat el, amintind despre Războiul din Algeria și operațiunea franceză din Libia, în 2011, calificându-le drept „ocupație”.


Palatul Elysee a afirmat, vineri, că Franța nu prevede o nouă operațiune militară în nordul Siriei în afara coaliției internaționale contra SI.


„Parisul nu a exclus, totuși, să-și redimensioneze intervenția în Siria pentru a-și îndeplini obiectivele, dar numai în cadrul coaliției”, a adăugat președinția, fără alte precizări. 


Forțe speciale franceze sunt prezente în Siria, dar Parisul rămâne foarte discret în această privință, mai scrie AFP.


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 8707 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 4053 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Cultură-Educație
miercuri, 17 iulie Foto : Mândria școlii constănțene.  Elevii de 10 ai județului! 2783 vizite, 0 comentarii Mândria școlii constănțene. Elevii de 10 ai județului!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7562 secunde