Turcia a semnat un acord cu Uniunea Europeană privind imigrația

189
Turcia a semnat un acord cu Uniunea Europeană privind imigrația - turcia-1387206121.jpg

Articole recomandate

Turcia a semnat, ieri, la Ankara, un acord cu Uniunea Europeană pentru readmisia imigranților ilegali ce va trebui să permită,

în 2017, eliminarea vizelor pentru cetățenii săi.

Guvernul turc a parafat acest acord în 2012, dar a suspendat semnarea sa oficială în așteptarea unui angajament din partea UE de a extinde libera circulație pe teritoriul său pentru cetățenii de naționalitate turcă.

Acest acord, salutat ca unul "istoric", ieri, de șeful diplomației turce, Ahmet Davutoglu, a fost semnat în prezența premierului Recep Tayyip Erdogan de către ministrul turc de Interne, Muammer Guler, și comisarul european pentru Afaceri Interne, Cecilia Malmstrom.

În contraponde-re, UE promite să garanteze circulația fără vize a turcilor în decurs de trei ani și jumătate.

"Ușa Europei fără vize va fi de acum deschisă", a salutat Erdogan, asigurând că "Turcia își va în-deplini fără greșeală toate angajamente-le care decurg din acordul de readmi-sie".

Turcia a refuzat mereu să semneze unul dintre acorduri fără celălalt. Asociată la Europa din 1963, membră a uniunii vamale din 1995, candidată la UE din 1999, Turcia consideră că libertatea de circulație a cetățenilor săi în cele 26 de state ale spațiului Schengen este un drept legitim.

Potrivit acordului, Turcia, aflată la porțile Irakului, Iranului și Siriei și unul dintre principalele puncte de trecere a imigranților care vor să ajungă în Europa, va accepta de acum "reîntoarcerea" imigranților ilegali expulzați care au ajuns în UE de pe teritoriul său. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.1316 secunde