Turcia a încetat bombardamentele împotriva pozițiilor militare din Siria

266
Turcia a încetat bombardamentele împotriva pozițiilor militare din Siria - atac-1349451636.jpg
Bombardamentele Turciei ca urmare la atacul cu obuze lansat de Siria au încetat, instalându-se un calm relativ la frontiera dintre cele două state, chiar dacă armata turcă a continuat să își sporească prezența în zona satului Akçakale.

Numeroase tancuri și sisteme de artilerie au fost mobilizate la frontiera cu Siria, în zona localității Akçakale, situată de partea turcă în dreptul localității siriene Tall al-Abyad.

Guvernul turc a obținut ieri aprobarea Parlamentului pentru a continua operațiunile militare pe teritoriul turc, invocând rațiuni de "siguranță națională". Dar premierul Recep Tayyip Erdogan a dat asigurări că nu intenționează să declanșeze un război cu Siria.

Începând de astăzi dimineață, numeroși locuitori din Akçakale au traversat frontiera pentru a le oferi apă și alimente vecinilor sirieni, pe fondul luptelor care au loc în Siria.

Obuze lansate din Siria au căzut miercuri în satul Akçakale, omorând cinci civili turci și rănind alte zece persoane. În replică, armata turcă a atacat poziții ale armatei siriene, omorând câțiva militari, conform Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO). 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4371 secunde