Aflată în dificultate, după cutremurul de duminică

Turcia a decis să accepte ajutor din străinătate

447
Turcia a decis să accepte ajutor din străinătate - turcia-1319630246.jpg

Articole recomandate

Turcia va accepta ajutor din străinătate, inclusiv din Israel, după cutremurul produs, duminică, în estul țării, au declarat, ieri, surse diplomatice turce.

Guvernul turc, care a refuzat inițial ofertele de asistență, a decis să accepte ajutorul din străinătate după ce serviciile de gestionare a situațiilor de urgență au avertizat că sunt necesare locuințe prefabricate pentru a-i adăposti pe sinistrați, au precizat sursele citate.

Numeroși supraviețuitori dorm în aer liber, în frig, după cutremurul cu magnitudinea 7,2 produs în provincia Van și soldat cu 459 de morți și peste 1.300 de răniți.

Israelul a oferit asistență imediat după seism, în pofida relațiilor tensionate dintre cele două țări.

"Turcia ne-a cerut locuințe mobile pentru adăpostirea sinistraților", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului israelian de Externe, Yigal Palmor. "Am acceptat imediat și vom vedea rapid ce putem trimite", a adăugat el.

v v v

O profesoară de 27 de ani a fost scoasă în viață, ieri, de sub dărâmături, la 66 de ore de la seismul ce a lovit provincia Van, în estul Turciei.

Profesoara, rănită, a fost spitalizată imediat la spitalul de campanie din Ercis, orașul cel mai afectat de cutremur, au anunțat canalele NTV și CNN-Türk.

Un vecin de palier al supraviețuitoarei a confirmat la fața locului că tânăra a fost salvată după eforturi intense ale echipelor de salvare, în cursul nopții de marți spre miercuri. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 27 Octombrie 2011
Stire din Politică-Administrație : Guvernul acordă sprijin Turciei
Sâmbătă, 15 Octombrie 2011
Stire din Economie : În Turcia a fost descoperit un mozaic uriaș
Pagina a fost generata in 0.5697 secunde