Turcia / 255 de persoane, inculpate pentru participarea la manifestațiile din iunie

116
Turcia / 255 de persoane, inculpate pentru participarea la manifestațiile din iunie - manifestatii-1386695903.jpg

Articole recomandate

Procuratura din Istanbul a inculpat în mod oficial marți 255 de persoane, între care și șapte cetățeni străini, pentru participarea lor la valul de manifestații violente antiguvernamentale care au zguduit cel mai mare oraș din Turcia în luna iunie, informează AFP, citată de Agerpres.ro.
Aceste persoane sunt acuzate de o serie de infracțiuni, inclusiv de încălcări ale dreptului de a manifesta, de daune provocate unor proprietăți private sau lăcașuri de cult, de lovirea și rănirea membrilor forțelor de securitate sau furt, a detaliat procuratura într-un comunicat.
Acest val de inculpări este cel mai important de la revolta politică fără precedent care a vizat guvernul islamo-conservator, la putere din 2002.
Nicio dată nu a fost fixată pentru un eventual proces.
Alte procese legate de aceste manifestații au fost deja lansate, în special împotriva ofițerilor de poliție acuzați că au provocat moartea unor protestatari.
Câteva mii de persoane au fost arestate de poliție în timpul protestelor, care au adunat peste 2,5 milioane de persoane în aproape o sută de orașe turce în primele trei săptămâni de manifestații din luna iunie.
Ciocnirile între poliție și demonstranți au făcut 6 morți și peste 8.000 de răniți, potrivit Asociației medicilor turci.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 30 Noiembrie 2013
Stire din Diverse : Istanbul: povești orientale
Pagina a fost generata in 0.3952 secunde