Tunel submarin de 80 km între două state din UE

244
Tunel submarin de 80 km între două state din UE - heltunnel-1452091862.jpg

Articole recomandate

Autoritățile din Finlanda și Estonia au semnat un memorandum prin care se angajează să construiască un tunel feroviar submarin, lung de 80 de kilometri, care să lege cele doua capitale, Helsinki și Tallin.

Deși orașul Helsinki poate fi văzut într-o zi senină din vârful celui mai înalt turn din Tallinn, singurul mod de a traversa Golful Finic de la un oraș la altul este o cursă cu feribotul de două ore.

Altfel, pe pământ, singura cale de a ajunge dintr-un oraș în altul e un drum de 800 de kilometri care trece prin Rusia.

Miniștrii din Estonia și Finlanda au semnat, marți, un memorandum prin care să angajează să îmbunătățească legăturile dintre cele două state, inclusiv prin analizarea planului de a construi un tunel feroviar submarin care să potenteze zonă economică formată de Helsinki și Tallinn unde sunt concentrați mai mult de 1 milion de locuitori.

Deși planul nu este unul nou, proiectul a fost readus în discuție odată cu finalizarea unui studiu preliminar care susține că o legătură fixă între cele două orașe ar putea fi construită între 9 și 13 miliarde de euro, ar impulsiona tranzitul și comerțul între cele două state și ar ajunge la circa 25 de milioane de călătorii până în anul 2040.

Cu toate acestea, planurile pentru un tunel feroviar submarin între Helsinki și Tallinn depind de posibilitatea unei finanțări europene de la Bruxelles, scrie hotnews.ro.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6311 secunde