Trupul ambasadorului rus asasinat în Ankara a fost repatriat

148
Trupul ambasadorului rus asasinat în Ankara a fost repatriat - sursc4833aapimages2ffacebook6042-1482254684.jpg

Articole recomandate

Trupul neînsuflețit al diplomatului rus asasinat în Ankara, Andrei Karlov, a fost repatriat în Rusia, marți, la o zi după ce a fost împușcat mortal în timpul unui vernisaj al unei expoziții din capitala Turciei.

Membrii forțelor armate turce i-au adus un ultim omagiu ambasadorului rus, unul dintre ei purtând portretul diplomatului Karlov. Sicriul lui Andrei Karlov a fost acoperit cu steagul Rusiei, iar un preot ortodox a susținut o scurtă rugăciune în cadrul ceremoniei de pe aeroportul din Ankara. Miniștrii Executivului turc i-au adus, de asemenea, un ultim omagiu, transmite romanialibera.ro.

Ambasadorul rus în Turcia, Andrei Karlov, a fost omorât de un fost ofițer de poliție, cercetat pentru implicare în lovitura de stat. Atacatorul l-a împușcat pe diplomat în spate, strigând "Noi murim în Alep, tu mori aici". Agențiile de presă au anunțat că ambasadorul era grav rănit, puțin după ora 18.30, iar după o jumătate de oră, s-a anunțat decesul lui Karlov. În urma incidentului, președintele rus Vladimir Putin s-a întâlnit de urgență cu șefii serviciilor secrete și a calificat incidentul drept "atac terorist". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1712 secunde