Trupele SUA au ajuns în Polonia. Rusia, iritată că armata americană e atât de aproape de granița ei

198
1
Trupele SUA au ajuns în Polonia. Rusia, iritată că armata americană e atât de aproape de granița ei - militarinatoinpolonia345176000-1484488963.jpg

Articole recomandate

Americanii s-au întors în Europa de Est. O mie de soldați au ajuns în Polonia și au fost primiți cu brațele deschise. Fac parte dintr-o brigadă blindată a Statelor Unite.


În total, 3500 de militari și 80 de tancuri vor veni anul acesta și în România, Bulgaria și statele baltice. Măsura este menită să descurajeze o potențială agresiune a Rusiei, însă Moscova o consideră o amenințare la adresa securității sale naționale.

Un moment istoric, marcat printr-o ceremonie. Polonezii le-au urat bun venit primelor trupe americane trimise pentru a descuraja Rusia. De zeci de ani așteptăm asta", a declarat premierul Poloniei.

"Astăzi este o zi mare pentru că îi primim, aici, în Zagan, pe soldații americani care reprezintă cea mai bună și măreață armată din lume", a afirmat Beaty Szydlo, pimul ministrul Poloniei.

De asemenea, Paul Jones, ambasadorul SUA la Varșovia, a precizat că aceasta este cea mai capabilă forță a Americii: "O brigadă blindată, gata de luptă, intens pregătită, care include cele mai avansate echipamente și arme ale noastre".

Soldații americani se vor antrena prin rotație în mai multe state din estul Europei. La fiecare nouă luni vor fi înlocuiți. Oficialii SUA spun că măsura e necesară după agresiunea Rusiei în Ucraina. Moscova e iritată că trupele vor fi atât de aproape de granițele ei.

Întrebat ce semnal crede că va transmite Moscovei venirea trupelor americane în Polonia, Jaroslaw Mika, general al armatei poloneze a spus mesajul este "că suntem gata de orice. Este o operațiune militară normală. Să ne apăram țara și familiile. Să apărăm lumea".

În urmă cu trei ani, ultimele tancuri americane au părăsit Europa de Est. Acum s-au întors. În număr de 87. În plus, 3.500 de militari, 400 de Humvee-uri și 140 de vehicule blindate de tip Bradley au plecat din Colorado și au debarcat în portul german Bremerhaven. De acolo, pe calea ferată și pe șosele, vor ajunge în Polonia, România, Bulgaria și țările Baltice.

Decizia a fost luată de Administrația Barack Obama și mulți de întreabă dacă nu cumva, după ce Donald Trump va fi învestit, soldaților americani li se va ordona să se întoarcă acasă, scrie realitatea.net



Comentează știrea

Razvan
23 mai 2017
Job

BANI ONLINE: NOI AM DAT DEJA EXTRA-BONUS 250 DE DOLARI! Lucrati acasa, la calculator, in timpul liber. Pe langa alte tipuri de castiguri, noi am dat deja și extra-bonus 250 DE DOLARI CHIAR DIN PRIMA LUNA a seriei de activitati speciale lansate la data de 12 aprilie 2017. Suntem pregatiti sa va ajutam pas cu pas, in asa fel incat sa castigati sigur, simplu si comod bani. Oferim si solicitam SERIOZITATE! Nu ne cautati decat dupa ce v-ati hotarat cu seriozitate! Cereti detalii mai multe la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4261 secunde