Trump și Abe au convenit să mențină presiunea asupra Coreei de Nord

106
Trump și Abe au convenit să mențină  presiunea asupra Coreei de Nord - trump-1518707583.jpg
Președintele american Donald Trump și premierul japonez Shinzo Abe au convenit să mențină presiunea asupra Coreei de Nord, în pofida semnalelor de detensionare a relațiilor în Peninsula Coreeană, transmite DPA, citând o declarație a șefului guvernului de la Tokyo.

Potrivit acestuia, în cursul discuției, care a durat mai mult de o oră, s-a reafirmat că SUA și Japonia vor menține presiunea pentru a obliga Phenianul să renunțe la programele nuclear și balistic.

"Dialogul doar de dragul dialogului ar fi lipsit de sens", le-a declarat Abe jurnaliștilor, precizând că s-a discutat "îndelung despre ceea ce ar trebui să facem de acum încolo pentru a face din denuclearizarea Coreei de Nord o realitate".

Declarația premierului japonez survine după ce, într-un interviu publicat, luni, de cotidianul Washington Post, vicepreședintele american Mike Pence a exprimat disponibilitate față de purtarea unor discuții cu Coreea de Nord.

"Campania de presiune maximă va continua și se va intensifica. Dar, dacă vreți să discutăm, vom discuta", a declarat vicepreședintele american. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5488 secunde