€ 4.7231
£ 5.2496
$ 4.2103

Mai multe ştiri online:

Trump: "NATO nu a fost niciodată așa puternică"

Ştire online publicată Marţi, 17 Iulie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Președintele american Donald Trump a declarat, luni, la Helsinki, cu câteva ore înainte de întâlnirea cu omologul său rus Vladimir Putin, că NATO „nu a fost niciodată așa puternică”, relatează AFP.

„NATO nu a fost niciodată atât de unită. NATO nu a fost probabil niciodată atât de puternică așa cum este astăzi”, a afirmat Trump la o întâlnire cu președintele finlandez Sauli Niinistö.

„Poate că a fost puțin dur la început dar, în cele din urmă, a fost iubire”, a adăugat el, vorbind despre summitul NATO de săptămâna trecută de la Bruxelles.

Summitul s-a desfășurat într-o atmosferă extrem de tensionată din cauza unor declarații agresive ale președintelui american la adresa unor aliați acuzați că nu își respectă angajamentele financiare față de NATO.

Deși Trump s-a lăudat la finalul Summitului că a reușit să facă lucrurile să se miște, declarația finală nu a reflectat, totuși, nicio schimbare în angajamentele asumate de cele 29 de state membre: alocarea a 2% din PIB pentru cheltuielile cu apărarea până în 2024.

Donald Trump și Vladimir Putin s-au întâlnit, ieri, la palatul prezidențial din Helsinki, în centrul acestui oraș-port care are o lungă tradiție în a găzdui summituri Est-Vest.

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7178 secunde