Trump lansează un nou atac la adresa aliaților europeni, înaintea Summitului NATO

184
Trump lansează un nou atac la adresa aliaților europeni, înaintea Summitului NATO - trumplanseaza-1531228575.jpg

Articole recomandate

Președintele american Donald Trump a criticat, din nou, țările membre NATO pe tema contribuțiilor la organizația de securitate, amintind că Uniunea Europeană are un excedent comercial față de SUA. 


"Statele Unite cheltuiesc mai mult pentru NATO decât orice altă țară. Acest lucru nu este corect și nici acceptabil. Deși aceste țări și-au crescut contribuțiile de când am fost învestit, trebuie să facă mult mai mult", a afirmat Trump într-un mesaj postat pe Twitter.
"Germania este 1%, SUA este la 4% și NATO este cu mult mai mult în avantajul Europei decât în cel al SUA", a continuat liderul de la Casa Albă, menționând Germania, o țintă predilectă a criticilor sale pe tema NATO.


"În plus, Uniunea Europeană are un surplus comercial de 151 de milioane de dolari cu SUA, cu bariere tarifare mari vizând bunuri americane. NU!", a mai adăugat președintele american.


Membrii NATO și-au luat angajamentul de a aloca 2% din PIB apărării, obiectiv ce trebuie îndeplinit până în anul 2024.


Anul trecut, cancelarul german Angela Merkel a amintit că Berlinul a sporit treptat cheltuielile pentru apărare, precizând că ținta de 2% din PIB va fi atinsă în 2024.


Statele Unite se află, pe primul loc, în domeniul cheltuielilor pentru apărare, având un buget militar mai mare decât totalul celorlalte țări membre, echivalentul a 3,61% din PIB-ul american.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.422 secunde