€ 4.7612
£ 5.3976
$ 4.256

Mai multe ştiri online:

Trump lansează un nou atac la adresa aliaților europeni, înaintea Summitului NATO

Ştire online publicată Miercuri, 11 Iulie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Președintele american Donald Trump a criticat, din nou, țările membre NATO pe tema contribuțiilor la organizația de securitate, amintind că Uniunea Europeană are un excedent comercial față de SUA. 


„Statele Unite cheltuiesc mai mult pentru NATO decât orice altă țară. Acest lucru nu este corect și nici acceptabil. Deși aceste țări și-au crescut contribuțiile de când am fost învestit, trebuie să facă mult mai mult”, a afirmat Trump într-un mesaj postat pe Twitter.
„Germania este 1%, SUA este la 4% și NATO este cu mult mai mult în avantajul Europei decât în cel al SUA”, a continuat liderul de la Casa Albă, menționând Germania, o țintă predilectă a criticilor sale pe tema NATO.


„În plus, Uniunea Europeană are un surplus comercial de 151 de milioane de dolari cu SUA, cu bariere tarifare mari vizând bunuri americane. NU!”, a mai adăugat președintele american.


Membrii NATO și-au luat angajamentul de a aloca 2% din PIB apărării, obiectiv ce trebuie îndeplinit până în anul 2024.


Anul trecut, cancelarul german Angela Merkel a amintit că Berlinul a sporit treptat cheltuielile pentru apărare, precizând că ținta de 2% din PIB va fi atinsă în 2024.


Statele Unite se află, pe primul loc, în domeniul cheltuielilor pentru apărare, având un buget militar mai mare decât totalul celorlalte țări membre, echivalentul a 3,61% din PIB-ul american.


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Eveniment
luni, 20 mai Foto : Vine! Foto cu Radu Mazăre în cursa TAROM Paris - București 37469 vizite, 0 comentarii Vine! Foto cu Radu Mazăre în cursa TAROM Paris - București
Actual
ieri, ora 11:35 Foto : Veste bună pentru români. Când se anunță următoarea minivacanță 2212 vizite, 0 comentarii Veste bună pentru români. Când se anunță următoarea minivacanță
Politică
marti, 21 mai Foto : UPDATE. Radu Mazăre, dus la Penitenciarul Rahova 1922 vizite, 0 comentarii UPDATE. Radu Mazăre, dus la Penitenciarul Rahova
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8277 secunde