Trump își apără echipa de miliardari: "Nu îmi doresc un om sărac în aceste posturi"

128
Trump își apără echipa de miliardari:

Articole recomandate

Președintele american Donald Trump spune că nu și-ar dori o persoană săracă în funcția de secretar al comerțului, apărându-și astfel cabinetul, despre ai cărui membri se spune că sunt cei mai bogați miniștri din istoria SUA, potrivit DPA, citată de Agerpres.


"Cineva a spus: «De ce ați numit o persoană bogată ca responsabil cu economia?», a declarat el în fața susținătorilor la un miting în Iowa. 


"Așa că am spus: «Pentru că acesta este modul de gândire pe care ni-l dorim, pentru că ei reprezintă țara»", a spus Donald Trump.


Făcând referire directă la secretarul pentru comerț, Wilbur Ross, un fost investitor ajuns miliardar, Trump a adăugat: "Ei nu vor banii. Și au fost nevoiți să renunțe la multe pentru a fi în aceste posturi".


El însuși miliardar, Trump a făcut apoi referire la Gary Cohn, consilierul său pe probleme economice. 


"Este președintele Goldman Sachs. Inteligent. Ca să ne reprezinte, el a renunțat la salarii masive pentru firimituri. Aștept ca ei să îl acuze că își dorește această sumă atât de mică", a mai afirmat Trump.


"Sunt oameni extraordinari, minți strălucite în afaceri, și de asta avem nevoie. Asta trebuie să avem pentru ca lumea să nu profite de noi", a spus liderul de la Casa Albă. 


"Nu mai putem permite ca lumea să profite de noi. Și îi iubesc pe toții oamenii, bogați sau săraci, însă pentru aceste posturi pur și simplu nu îmi doresc o persoană săracă. Înțelegeți? Înțelegeți?", a adăugat el. "Dacă insistați, o voi face, dar îmi place mai mult așa, nu?", a mai spus Trump.


Ministrul educației, Betsy DeVos, este de asemenea o moștenitoare miliardară, în timp ce averea secretarului de stat Rex Tillerson , fost director al gigantului petrolier Exxon, este estimată la sute de milioane de dolari.


Alți membri bogați ai administrației sunt secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin, fost manager al unui fond de investiții, și ministrul de interne, dar și Ben Carson, care și-a făcut averea din vânzarea de cărți despre cariera sa în medicină și despre ideile sale politice.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5818 secunde