Teheranul acuză!

"Trump închide în mod permanent calea diplomatică"

154

Articole recomandate

Prin impunerea, luni, a unor noi "sancțiuni sterile", care îl vizează de data aceasta pe șeful statului iranian, SUA au decis să "închidă în mod permanent" calea diplomatică între Washington și Teheran, a transmis, ieri, Iranul, informează AFP. 
"Să impui sancțiuni sterile împotriva Ghidului Suprem al Iranului (ayatollahul Ali Khamenei) și ministrului de Externe iranian (Mohammad Javad Zarif) înseamnă să închizi în mod permanent calea diplomației cu administrația dispusă la orice a lui Trump", a notat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe iranian, Abbas Moussavi, pe contul său de Twitter. "Administrația Trump este pe cale să distrugă toate mecanismele internaționale existente menite să asigure pacea și securitatea mondială", a adăugat Moussavi. 


Teheranul și Washingtonul au rupt relațiile diplomatice în 1980. 
SUA au anunțat, luni, introducerea de sancțiuni prezentate drept dure și care lovesc Republica Islamică. Acestea îl vizează pe ayatollahul Khamenei și pe mai mulți comandanți ai Gardienilor Revoluției, armata ideologică a Iranului. Trump, care acuză Iranul că încearcă să se doteze cu arme nucleare și susține terorismul, a semnat un decret care îl împiedică pe "Ghidul Suprem, echipa lui și pe alții care au strânse legături cu el să aibă acces la resurse financiare esențiale". 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.266 secunde