€ 4.734
£ 5.2448
$ 4.2129

Mai multe ştiri online:

Trump acuză Rusia că ajută Coreea de Nord să încalce sancțiunile internaționale

Ştire online publicată Joi, 18 Ianuarie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Președintele american Donald Trump spune că Rusia ajută Coreea de Nord să obțină resurse, încălcându-se astfel sancțiunile internaționale impuse nord-coreenilor. El a adăugat că Phenianul este din ce în ce mai aproape de a putea trimite o rachetă cu rază lungă de acțiune către Statele Unite, relatează Reuters, citat de News.ro.


„Rusia nu ne ajută deloc în privința Coreei de Nord. Ceea ce ne ajută China, Rusia strică”, a spus Trump într-un interviu pentru Reuters.

Donald Trump a refuzat să comenteze atunci când a fost întrebat dacă a început orice fel de comunicare cu Kim Jong-un, cu care indirect a avut schimburi dure de replici.

„M-aș așeza pentru discuții, dar nu sunt sigur că asta va rezolva problema. Nu sunt sigur că discuții vor duce la ceva. S-a discutat de 25 de ani și ei au profitat de președinții noștri”, a spus el.

Trump a lăudat China pentru eforturile sale de a restricționa livrările de petrol și cărbune către Coreea de Nord, însă a precizat că Beijingul poate face mai multe. Rusia pare să „completeze însă golurile lăsate de chinezi”, a adăugat președintele american.

Donald Trump consideră că președintele rus Vladimir Putin poate face multe în privința nord-coreenilor. „Din păcate nu avem cine știe ce relație cu Rusia și în unele cazuri probabil ce ia înapoi China dă Rusia. Astfel că rezultatul nu este atât de buncât ar putea să fie”.

Trump crede că nord-coreenii sunt aproape de a putea să trimită o rachetă cu rază lungă de acțiune către SUA: „Încă nu sunt acolo, dar sunt aproape. Și se apropie din ce în ce mai mult”.Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7255 secunde