Trump a autorizat CIA să efectueze atacuri cu dronă

159
Trump a autorizat CIA să efectueze atacuri cu dronă - trumpatacuricudrona-1489584562.jpg

Articole recomandate

Președintele Donald Trump a acordat Agenției Centrale americane de Informații (CIA) autoritatea să efectueze atacuri cu drone asupra presupușilor militanți, potrivit unor oficiali citați în ediția de luni de ziarul Wall Street Journal (WSJ).


Această decizie marchează o schimbare față de politica administrației fostului președinte american Barack Obama de limitare a rolului paramilitar al CIA, notează cotidianul.


Casa Albă, Departamentul Apărării și CIA nu au comentat deocamdată informația, potrivit News.ro.


Barack Obama a căutat să influențeze la nivel mondial liniile directoare cu privire la folosirea dronelor, în contextul în care alte țări au programe de dezvoltare în acest sector.


Statele Unite au fost prima țară care a utilizat avioane fără pilot înarmate cu rachete pentru a ucide presupuși militanți, în urma atacurilor teroriste de la 11 septembrie 2001 de la New York și Washington.


Atacurile cu avioane fără pilot de tip Predator și Reaper dotate cu rachete vizând ținte din străinătate au început în mandatul fostului președinte George W. Bush și au fost extinse de Obama.


Critici ai acestui program țintit de asasinate se întreabă dacă aceste atacuri nu cumva creează mai mulți militanți decât ucid. Ei citează o propagare a organizațiilor jihadiste și atacurilor în întreaga lume ca dovadă a faptului că programul ar putea să amplifice problema.


Guvernul american a recunoscut în iulie că a ucis prin inadvertență până la 116 civili în atacuri în țări în care America nu se află în război.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5575 secunde