Trei români, arestați în Belgia pentru că ar fi încercat să răpească un copil

247
Trei români, arestați în Belgia pentru că ar fi încercat să răpească un copil - police-1333704449.jpg
Trei români au fost arestați ieri, fiind suspectați că au încercat să răpească un minor la Seraing miercuri, procurorii din Liege efectuând o anchetă în cadrul căreia verifică o posibilă legătură cu o tentativă de răpire din 26 martie, la Jemeppe-sur-Meuse.
Potrivit procurorului din Liege, citat de postul RTL în pagina online, ancheta privind tentativa de răpire a lui Grégory, în vârstă de șase ani, se concentrează pe două puncte, și anume demonstrarea tentativei de răpire cu ajutorul probelor materiale și verificarea unei posibile legături cu o altă răpire, tot cu o camionetă de culoare albă, care a avut loc pe 26 martie la Jemeppe-sur-Meuse, un cartier al orașului Seraing din provincia valonă Liege (est).

Cei trei români, doi bărbați și o femeie, între care un frate și o soră, a căror identitate nu este precizată, au fost plasați sub mandat de arestare și încarcerați la închisoarea Lantin.

Ei nu au antecedente cunoscute de justiția belgiană, neagă toate faptele de care sunt suspectați și urmează să fie prezentați în fața unei instanțe judiciare marți, potrivit postului de radio.

Ei circulau miercuri la bordul unei camionete de culoarea albă în Seraing, când l-au reperat pe Grégory, care se deplasa cu o bicicletă. Fratele și sora au coborât din camionetă, al treilea român rămânând la volan. Bărbatul l-a prins pe copil și i-a acoperit gura cu o palmă pentru a-l împiedica să strige.

Femeia a deschis portiera, iar fratele ei a încercat să îmbarce victima, dar s-a răzgândit și i-a drumul copilului după ce a auzit-o pe sora acestuia și pe două prietene ale ei țipând, potrivit RTL.

Presupușii răpitori au fugit, dar au revenit puțin mai târziu. De această dată au intervenit vecinii, blocând camioneta până la sosirea poliției, continuă postul de radio. În prezent, ancheta trebuie să stabilească două lucruri, și anume dacă a avut loc o tentativă de răpire. În afară de depozițiile surorii victimei, prietenelor sale și altor mărturii, sunt în curs analize ADN și analize de transfer de fibre, potrivit RTL, care precizează că rezultatele urmează să confirme sau nu declarațiile martorilor.

Postul de radio se întreabă dacă suspecții au vreo legătură cu tentativa de răpire de la Jemeppe-sur-Meuse.

Luni după-amiaza, pe 26 martie, o fată în vârstă de 13 ani și jumătate care se pregătea să intre în internat, după ce a coborât dintr-un autobuz, a fost abordată de un bărbat care a prins-o de rucsac, trăgând-o cu spatele spre o camionetă de culoarea albă.

Fata s-a opus, s-a zbătut și a reușit să scape. Bărbatul a urcat în camionetă pe locul pasagerului și mașina a plecat în trombă. Victima a depus plângere, precizează postul.

Tot în regiunea Liege, cu două săptămâni înainte ar fi avut loc o altă tentativă de răpire, potrivit unor zvonuri, continuă RTL, iar pe 27 martie în orașul Flémalle din aceeași regiune a fost lansată o alertă falsă în acest sens.

Niciun copil nu lipsea la apel în școlile din zonă, dar a fost văzută o camionetă albă, verificată de poliție. În aceste două dăți nu a fost depusă nicio plângere, poliția concentrându-se asupra unei eventuale legături între tentativa de răpire de la Jemeppe-sur-Meuse și cea a lui Grégory.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3034 secunde