Trei rachete au fost trase din Siria în direcţia Israelului

Sâmbătă, 15 Mai 2021, 12:37
1604
Trei rachete au fost trase din Siria în direcţia Israelului, vineri seara.


Trei rachete au fost trase vineri seară din Siria în direcţia Israelului, primele de la debutul escaladării violenţelor între armata israeliană şi Hamasul palestinian, potrivit unei surse militare de la Ierusalim, Agerpres, citând AFP. O rachetă a căzut pe teritoriul sirian, iar celelalte două au lovit zone nelocuite din nordul Israelului, a indicat armata israeliană.


Potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), "trei explozii" au fost auzite în apropiere de Quneitra, în Siria, la frontiera cu Înălţimile Golan ocupate de Israel. OSDO nu a putut preciza dacă tirurile au vizat Israelul ori au fost rezultatul luptelor sporadice în curs între armata siriană şi grupurile de opoziţie armate.


Joi, 13 mai, cel puțin trei rachete lansate din sudul Libanului au vizat ținte din Israel.


Mai devreme în cursul zilei, în apropierea frontierei israeliano-libaneze, soldaţi israelieni au deschis focul în direcţia unor manifestanţi libanezi care au reuşit pentru scurt timp să pătrundă de partea israeliană a barierei.


Un membru al Hezbollahului a murit vineri din cauza rănilor provocate de tirurile israeliene, au indicat mişcarea şiită libaneză şi Agenţia Naţională de Informaţii (ANI).


Cu începere de luni, aproximativ 2.000 de rachete au fost trase din Fâşia Gaza, controlată de Hamas, asupra Israelului, dintre care 90% au fost interceptate de scutul antirachetă Iron Dome, potrivit unui bilanţ prezentat vineri de armata israeliană.


Companiile aeriene globale anulează zborurile către Israel pe măsură ce se intensifică ciocnirile dintre militanții țării și militanții palestinieni din Gaza, scrie CNN. 


Delta Air Lines, American Airlines, United Airlines, Lufthansa și British Airways au anulat toate zborurile după câteva zile de atacuri aeriene israeliene și atacuri cu rachete palestiniene.


Delta a anulat cel puțin șase zboruri între Aeroportul Internațional John F. Kennedy din New York și Tel Aviv. United Airlines a anulat, de asemenea, zborurile către și dinspre Tel Aviv până sâmbătă. Și  Ministerul Afacerilor Externe din România a transmis o avertizare pentru cetățeni.


Pagina a fost generata in 0.2332 secunde