Trei cetățeni români, extrădați în SUA sub acuzația de fraudă cibernetică

209
Trei cetățeni români, extrădați în SUA  sub acuzația  de fraudă cibernetică - romanifraudacibernetica-1482068105.jpg

Articole recomandate

Trei cetățeni români au fost extrădați în Statele Unite pentru a fi judecați pentru fraudă cibernetică, după ce ar fi lansat atacuri online asupra a peste 60.000 de calculatoare și ar fi sustras cel puțin patru milioane de euro, informează procurorii americani, citați de presa internațională.

Cei trei români sunt acuzați de fraudă cibernetică, furt de identitate și conspirație pentru spălare de bani, în cadrul unui dosar ce va fi judecat de o curte federală din Cleveland.

Aceștia au fost extrădați în SUA în urmă cu câteva zile, după ce au fost arestați la începutul acestui an, în România. Doi dintre ei au apărut în fața judecătorilor vineri și au pledat nevinovați în fața acuzațiilor aduse.

Potrivit procurorilor, cei trei ar fi făcut parte dintr-un grup numit "Bayrob", care în anul 2007 a început dezvoltarea și instalarea unui soft rău intenționat, ce era trimis prin intermediul emailurilor, pretinzând că ar fi fost trimis din partea unor companii importante precum Western Union sau Norton AntiVirus.

După ce utilizatorul ar fi deschis fișierul trimis, softul ar fi fost instalat pe calculatorul acestuia. Acesta ar fi colecat toate adresele de email din lista de contact a utilizatorului, iar softul rău intenționat s-ar fi transmis mai departe prin intermediul emailurilor. Peste 600.000 de calculatoare au fost astfel infectate.

În urma acestei acțiuni, acuzații ar fi putut controla calculatoarele pentru a colecta informații despre cărți de credit, conturile de utilizatori și parolele acestora. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5725 secunde