Transportul aerian al bateriilor litiu-ion, interzis

184
Transportul aerian  al bateriilor  litiu-ion, interzis - bateriiinavion-1456234197.jpg

Articole recomandate

Organizația Aviației Civile Internaționale (OACI) a decis să interzică, începând cu 1 aprilie, transportul la cală de baterii litiu-ion, în așteptarea adoptării de noi norme în 2018 privind împachetarea acestora, relatează France Presse.

Această măsură nu se aplică bateriilor litiu-ion, prezente în special în laptopuri, transportate în bagajele de mână de către pasageri sau echipaj, a subliniat OACI, agenție a ONU, într-un comunicat.

OACI a explicat că această interdicție a fost cerută de companiile aeriene și de asociațiile de piloți din motive de securitate.

Modelul 787 "Dreamliner" al Boeing a cunoscut, în ianuarie 2013, două cazuri grave de supraîncălzire a unor baterii litiu-ion, apărute la bordul unui avion la Boston, apoi în Japonia, determinând o aeronavă a companiei All Nippon Airways să efectueze o aterizare de urgență. Cele 50 de avioane aflate atunci în circulație au fost ținute la sol timp de peste trei luni.

"Această interdicție temporară va fi menținută atât timp cât în paralel continuă eforturile OACI de a stabili noi norme privind împachetarea bateriilor cu litiu, așteptate în 2018", a declarat președintele Consiliului OACI, Olumuyiwa Benard Aliu. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5026 secunde