Transfer de putere la Casa Albă. Ultima acțiune a lui Barack Obama

207
Transfer de putere la Casa Albă. Ultima acțiune a lui Barack Obama - transfer-1483625667.jpg

Articole recomandate

Președintele SUA, Barack Obama, i-a reunit miercuri, pentru ultima oară, pe cei mai înalți responsabili militari ai țării, invitându-i

la o tranziție în liniște față de succesorul său Donald Trump și lăudându-le profesionalismul, relatează AFP.

"Trebuie să facem astfel încât, în timpul acestei perioade de tranziție, predarea atribuțiilor să se facă fără incidente", a declarat Barack Obama, înaintea acestei reuniuni care a avut loc la Casa Albă. După opt ani la putere, Obama va părăsi Casa Albă la 20 ianuarie și îi va ceda locul lui Donald Trump.

Personalitatea acestuia din urmă și accederea sa meteorică la președinție fără să aibă nicio experiență politică, militară sau diplomatică au suscitat semne de întrebare despre modul în care își va exercita atribuțiile la conducerea primei puteri mondiale.

"Optimismul meu cu privire la viitorul Americii este legat în parte de faptul că noi avem o armată la fel de extraordinară", a subliniat Obama. "Forțele armate nu știu doar cum să lupte, ci și cum să mențină la înălțime valorile profesionalismului și integrității, ele recunoscând structura noastră constituțională și respectând strict autoritatea civilă", a adăugat el.

Președintele republican va avea în viitoarea sa echipă trei generali în rezervă, informează Agerpres. Fostul director al Serviciului de informații militare Michael Flynn va deveni consilier pentru securitatea națională, fostul șef al armatelor în Orientul Mijlociu, James Mattis, supranumit "Turbatul", va conduce Ministerul Apărării, iar John Kelly, fost pușcaș marin care conducea comandamentul armatei americane din zona Americii latine, va coordona Securitatea internă, asigurând în special protecția frontierelor. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.524 secunde