Tramvaiele au fost înlocuite cu autobuze pe linia 102

1404

Articole de la același autor

Vineri a fost ultima zi în care bătrânele tramvaie de pe linia 102 au transportat călători. Cele 18 mijloace de transport nepoluante au fost înlocuite cu 23 de autobuze MAZ, fiecare având o capacitate de 141 de locuri.
"De sâmbătă, tramvaiele de pe linia 102 au fost înlocuite cu autobuzele marca MAZ. În locul celor 18 tramvaie, care au circulat până acum, 23 de autobuze vor deservi călătorilor, la un interval de două trei minute și nu patru-cinci, cum era până acum. În week-end vor circula 15 autobuze", a declarat Dumitru Coiciu, directorul general al Regiei Autonome de Transport în comun Constanța (RATC).
Vechile refugii au fost și ele înlocuite cu stații amenajate.
Maz-urile de pe linia 102 au podea joasă, o lungime de 14,5 metri, norma de poluare euro 4, dispozitiv de acces pentru persoanele cu dizabilități, ventilație, cutie de viteză automată, aer condiționat și încălzire independentă doar în cabina șoferului.
Autobuzele de tip MAZ au fost achiziționate din bani publici, în regim de leasing pe cinci ani, prețul unui autobuz fiind de 212.000 euro.
Nici mijloacele de transport nepoluante de pe linia 101 nu vor mai funcționa pentru mult timp, urmând ca și acestea să fie înlocuite. "Până pe data de 10 noiembrie vom scoate și tramvaiele de pe linia 101", a mai adăugat directorul RATC.
În ceea ce privește personalul, va rămâne același, vatmanii fiind calificați și pentru autobuze.
Dumitru Coiciu face un apel către cetățeni să păstreze mijloacele de transport în comun achiziționate. "Am văzut deja, mai ales în zona piețelor, oameni care se ștergeau de tapițeria autobuzelor, tineri care aruncau sticle între scaune. Cum le vor purta, așa le vor avea!", trage un semnal de alarmă directorul RATC.
15 tramvaie care au fost scoase din uz vor fi vândute, restul urmând să fie casate.
Constănțenii așteaptă ca și troleibuzele de pe linia 48 să fie înlocuite pentru că sunt înguste, murdare și vechi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.984 secunde