TRAGEDIE în Mediterana. Un vas s-a scufundat. Bilanț posibil: 700 de morți

120
TRAGEDIE în Mediterana. Un vas s-a scufundat. Bilanț posibil: 700 de morți - naufragiu-1429511337.jpg

Articole recomandate

Un vas cu 700 de imigranți s-a răsturnat în nordul Libiei, potrivit BBC.com. Naufragiul ar putea să se fi soldat cu 700 de morți, a anunțat duminică Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiați (HCR), relatează AFP. Dacă cifrele se confirmă, ar fi cea mai "gravă hecatombă întâlnită vreodată în Mediterana"



Potrivit pazei de coastă italiene, o ambarcațiune ce avea la bord între 500 și 700 de imigranți s-a scufundat în largul coastelor Libiei. O amplă operațiune de salvare se află în plină desfășurare, dar echipele de intervenție au reșit până în prezent să salveze doar 28 de oameni din apele mării.

Urgența a fost anunțată la miezul nopții. Se crede că barca s-a scufundat după ce oamenii aflați la bord s-au mutat către o parte a vasului, atunci când o ambarcațiune comercială s-a apropiat de ei.

Tragedia are loc la nici o săptămână după ce un vas cu 300 de imigranți s-a scufundat în apele Mediteranei.

Dacă acest bilanț se confirmă, el se adaugă celor 450 de morți și dispăruți în cursul a două naufragii precedente în mai puțin de o săptămână. Și acolo, relatările supraviețuitorilor au permis stabilirea acestor bilanțuri, în timp ce fluxul de migranți provenind din Libia crește în continuare, potrivit Agerpres.

Între 500 și, uneori, 1.000 de persoane în fiecare zi sunt recuperate de grănicerii italieni sau de nave comerciale.

Mai multe organizații internaționale și umanitare au denunțat în ultimele zile delăsarea autorităților europene, reclamând mijloace mai multe."Este necesară o operațiune 'Mare nostrum europeană'", a declarat purtătoarea de cuvânt a HCR din Italia. Operațiunea italiană "Mare nostrum" de salvare a migranților a fost înlocuită prin operațiunea "Triton", o operațiune de supraveghere a frontierelor mult mai modestă.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3722 secunde