€ 4.7619
£ 5.507
$ 4.2322

Mai multe ştiri online:

Tragedie în India. Au murit după ce au consumat alcool contrafăcut

Ştire online publicată Marţi, 12 Februarie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
O sută de persoane au murit, în week-end, în India după ce au consumat alcool contrafăcut, declanșând o vastă operațiune a poliției împotriva distileriilor clandestine, au informat, ieri, autoritățile și presa locală, citate de AFP.


Numeroase victime rămân internate într-o zonă aflată în statele Uttar Pradesh și Uttarakhand (nord), la 150 de kilometri nord de capitala New Delhi - unde începând de vineri seara a fost înregistrat un val de decese din cauza alcoolului produs ilegal.

Potrivit presei indiene, numărul de morți a ajuns, în prezent, la 116 și ar putea continua să crească. Peste 3.000 de persoane despre care se suspectează că ar avea legături cu traficul cu alcool au fost arestate după acest val de decese, au declarat autoritățile din Uttar Pradesh, stat în care au fost raportați 59 de morți. 


„Majoritatea deceselor au avut loc în weekend, iar numeroase persoane din satele din jur sunt internate în spitalele locale”, a declarat Shailendra Kumar Sharma, purtătorul de cuvânt al poliției din districtul Saharanpur pentru AFP.

Sute de indieni săraci mor în fiecare an după ce consumă alcool contrafăcut ieftin. Traficanții de alcool adaugă adesea metanol - un alcool extrem de toxic, folosit uneori ca antigel - în băuturi pentru a le crește tăria. Din cele cinci miliarde de litri de alcool băuți anual în India, circa 40% sunt produși ilegal, potrivit The International Spirits and Wines Association of India.Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.7279 secunde