Tragedie feroviară în Italia. "Am greșit, dar și eu sunt o victimă!"

279
Tragedie feroviară în Italia.

Articole recomandate

Șeful uneia dintre cele două gări între care, marți, a avut loc un accident feroviar grav, în sudul Italiei, și-a recunoscut eroarea și faptul că a autorizat plecarea trenului aflat la originea coliziunii, transmite AFP, citând presa italiană.

"Eu sunt cel care am făcut să plece acest tren, cel care a ridicat discul verde. Era confuzie, trenurile erau în întârziere", a declarat Vito Piccarreta, șeful gării Andria, citat de cotidianul La Stampa.

"Dar nu este doar greșeala mea, toată lumea arată cu degetul spre mine, dar eu la rândul meu sunt o victimă", a adăugat el, potrivit ziarului Corriere della Sera.

Accidentul, soldat cu 23 de morți, s-a produs, marți, în jurul prânzului, pe un segment de cale ferată dintre localitățile Corato și Andria, în apropiere de orașul Bari (regiunea Puglia), pe coasta Mării Adriatice.

Conform imaginilor filmate din aer, cele două trenuri regionale formate din câte patru vagoane fiecare s-au lovit frontal și în ambele părți au fost împrăștiate fragmente.

Această linie unică de cale ferată, care trece pe la nord-vest de Bari, este folosită zilnic de peste 200 de trenuri. În prezent, au loc lucrări pentru construcția unei noi linii pentru a reduce tocmai probabilitatea ciocnirii trenurilor.

Potrivit La Stampa, trei trenuri, unul mai mult decât de obicei, ar fi trebuit să parcurgă acest tronson dinspre Corato către Andria, iar după trecerea celui de-al doilea tren, șeful gării Andria a comis o eroare lăsând să plece trenul aflat la originea coliziunii.

Și șeful gării Corato, Alessio Porcelli, se află în atenția justiției, întrucât el ar fi trebuit să țină cont, cu ajutorul instrumentelor de care dispunea, că sosea un tren din direcție opusă celui care tocmai părăsise gara Corato. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3514 secunde