Traficul rutier, suspendat timp de două luni pentru a se permite reproducerea broaștelor

236
1
Traficul rutier, suspendat timp de două luni pentru a se permite reproducerea broaștelor - rue-1515856645.jpg

Articole recomandate

Circulația autovehiculelor pe o șosea din orașul Saint-Malo, situat în vestul Franței, urmează să fie suspendată timp de două luni, măsura fiind adoptată pentru a se încuraja reproducerea unor specii de amfibieni, a anunțat vineri primăria localității, potrivit agerpres.ro.

Traficul rutier pe Rue des Petits Ports, o șosea situată în apropierea Pointe de la Varde, sit inclus pe lista zonelor naturale protejate, va fi închis în perioada 15 ianuarie - 15 martie, conform unui decret municipal.

Anul trecut s-a constatat "mortalitatea ridicată în rândul amfibienilor în timpul migrației", cauzată de traficul rutier din acest oraș portuar de pe coasta nordică a Bretaniei.

În această perioadă a anului, broaștele râioase și tritonii Lissotriton helveticus, incluși pe lista roșie a speciilor pe cale de dispariție, migrează în vederea reproducerii într-un iaz situat în apropierea șoselei.

"La mijlocul lunii februarie 2017, aproximativ o mie de amfibieni au fost semnalați în jurul acestui iaz", potrivit primăriei.

În 2017, prima interdicție de circulație impusă în zonă timp de o lună ''a făcut posibilă stoparea mortalității amfibienilor și conservarea reproducerii acestora'', a precizat instituția.

Comentează știrea

ionut
15 ianuarie 2018
francezi prosti

de ce nu pun gard pt ca broastele sa nu mai ajunga pe sosea? E absurd sa inchizi circulatia pt acest motiv. Prosti ca de obicei...

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8168 secunde