Tortură pentru suspecții de terorism

190
Tortură pentru suspecții de terorism - tortura-1459349391.jpg

Articole recomandate

Aproape două treimi dintre americani cred că tortura poate fi justificată pentru a obține infor-mații de la presupuși teroriști, potrivit unui sondaj, un nivel de sprijin similar celui constatat în țări precum Nigeria, unde atacurile comise de către militanți sunt ceva obișnuit, relatează agenția Reuters. 


Sondajul Reuters/Ipsos reflectă o opinie publică americană îngrijorată după masacrul din San Bernandino din decembrie 2015, în care și-au pierdut viața 14 persoane, și după atacurile sângeroase din Europa din ultimele luni, inclusiv atentatele cu bombă revendicate de către gruparea jihadistă Statul Islamic, ce au avut loc săptămâna trecută la Bruxelles și care s-au soldat cu 32 de morți. 


Potrivit sondajului, realizat online în perioada 22-28 martie, cei intervievați au trebuit să răspundă la întrebarea dacă tortura poate fi justificată în cazul "presupușilor teroriști pentru a obține informații despre terorism". 


Circa 25% dintre respondenți au spus că tortura este "deseori" justificată, în timp ce 38% cred că ea este justificată numai "uneori". Doar 15% consideră că tortura nu ar trebui folosită niciodată. Aproximativ două treimi dintre res-pondenți spun, de asemenea, că se așteaptă la un atac terorist pe teritoriul SUA în următoarele șase luni.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9418 secunde