€ 4.6658
£ 5.3102
$ 4.0493

Mai multe ştiri online:

Tornadă puternică în Turcia, soldată cu zeci de persoane rănite

Ştire online publicată Marţi, 14 Noiembrie 2017. Autor: Cuget Liber Online.
Cel puțin 38 de persoane au fost rănite de o tornadă care s-a produs în provincia Antalya din sudul Turciei luni seară, a anunțat azi agenția de presă Dogan.

Potrivit Xinhua, acea tornadă, formată pe mare, și-a schimbat brusc direcția de deplasare și s-a îndreptat apoi spre uscat, unde a distrus culturi agricole și numeroși copaci, în special în regiunile aflate în apropiere de coastele Mării Negre.

O furtună puternică a generat ploi abundente, care au provocat pagube considerabile în regiune. Mai multe sere, locuințe și automobile au fost distruse. Liniile de electricitate au fost întrerupte, provocând astfel întreruperi ale furnizării de curent electric care au durat mai multe ore.

Grindină de mărimea unor nuci a fost raportată în mai anumite regiuni, unde a distrus culturi agricole și acoperișuri ale unor sere.

Mai multe districte din provincia Antalya, inclusiv Finike, Kumluca, Demre, Kas și Kemer, au fost sever afectate de furtună. În alte zone au fost raportate și incendii.

Provincia Antalya reprezintă o importantă regiune agricolă a Turciei, unde se află unii dintre cei mai importanți producători de fructe și legume din această țară.

Daunele provocate de furtuna de luni seară ar putea să ducă la o creștere a prețurilor alimentelor din Turcia în următoarele luni, potrivit experților locali.

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.748 secunde